Контакт телефон: 02 3109 130

Geminis International | Beauty Supplies

Најголема Е-продавница за професионална козметика во Македонија (опрема и материјали за фризери и козметичари), наменета само за регистрирани соработници.

Урми: од Медитеранската кујна за Вашата кожа

Урмите потекнуваат до Југо-Источна Азија и Северна Америка и се честа состојка во Медитеранската кујна со векови.

Дали сте знаеле дека дрвото на урмите, палмата, е истотака познато како дрво на животот? Самото тоа ја објаснува корисноста за нашето тело и кожа.

Сушените урми се со јак мирис и вкус. Богати се со шекери, витамини А, Б, Ц и Д, магнезиум, калциум, калиум, фосфор, како и антиоксиданти и глутамин. Овие карактеристики ги прават многу ефективни за одложување на знаците на стареење и намалување на клеточната оксидација, спречувајќи ја штетата предизвикана од слободните радикали.

Семката од урмите исто така е корисна за козметичката индустрија, високо ценета поради својствата против стареење благодарејќи на фитостеролот, изофлавонидите и витаминит Е, кои го спречуваат оксидативното оштетување. Во Depilève можете да најдете восок формулиран со ова овошје, како што е Tamer восокот.

Оваа формула е идеална за широки ареи како нозе, раце, гради и грб, а покрај тоа што убаво ги вадат влакната воедно и ја негуваат кожата.

Саката да ги пробате урмите на вашата кожа? Закажете третман во Вашиот салон со урма восок.

Напишете коментар

Scroll to top