Контакт телефон: 02 3109 130

Geminis International | Beauty Supplies

Најголема Е-продавница за професионална козметика во Македонија (опрема и материјали за фризери и козметичари), наменета само за регистрирани соработници.

bricenje

СТОП за бричење …

Непланиран состанок, базен или не мрзи … Брзо живееме и кога ќе забележиме влакна, посегнуваме по бричот. Немојте!

Знаете дека уште вториот ден по бричењето, ќе боцкате како еже. Закажете на козметичар, за еден час целосно ќе ве среди. Ќе уживате во мазна кожа цел месец.

Доста ни е од жилети! Бричењето на телото и лицето (освен кај машка брада), не е најдобра опција за здравјето на вашата кожа. Бричењето предизвикува исекотини, иритација и пукање на кожата.

Да не спомнуваме за колониите на подраснати влакна што загнојуваат.

Сакате уште неколку причини да не се бричите?

Еве зошто: 

  1. Краткотраен ефект со многу лоши резултати. Веќе вториот ден по бричењето, растат дебели и остри влакна и кожата ве чеша. Споредбено, восокот ви обезбедува 2-3 недели мазна кожа. За уште подобри резултати, нанесете Gold Concentrate за успорување на растот на влакното.
  2. Подебели влакна. Бричот го сече влакното над коренот и најдебелиот дел од влакнот станува врв, а коренот дополнително зајакнува. Депилацијата со восок, го вади влакното од коренот и го ослабува. Следниот пат расте ново, потекно и помеко влакно.
  3. Комедони. Острото влакно исечено од бричот ја пробива кожата, наместо да се движи во каналот на влакното (по природен пат). Ваквото растење, може да предизвика загнојување и знае да биде болен процес на зараснување, што завршува со лузни.
  4. Отворена кожа и исекотини. Со бричење, освен мртви клетки, отстранувате и живи клетки. Заради лизгање на остриот брич, често доаѓа до исекотини и одрана кожа, што е крвава и склона на инфекции. Во потешки случаи, може да останат лузни. Не ризикувајте!

Видовме многу разумни причини да не се бричите. За секој тип на кожа и влакно, #Depileve разви посебен тип на восок.

Одберете си восок!

Напишете коментар

Scroll to top