Контакт телефон: 02 3109 130

Geminis International | Beauty Supplies

Најголема Е-продавница за професионална козметика во Македонија (опрема и материјали за фризери и козметичари), наменета само за регистрирани соработници.

Течност за дезинфекција на раце Orosept 500ml.

Цена: 450 ден

Најавете се за салонска цена

ЕФИКАСНО ГО УНИШТУВА КОРОНА ВИРУСОТ за САМО 30сек.

SKU: OC004 Категорија Ознаки: , , ,

Дезинфициенс за раце со широк спектар на делување и хидратантни својства.

ЕФИКАСНО ГО УНИШТУВА КОРОНА ВИРУСОТ за САМО 15сек.

 

Спектар на делување:

Bactericidal 15 seconds
Antibiotic-resistant bacteria 15 seconds
Tuberculocidal 30 seconds
Mycobactericidal 30 seconds
Yeasticidal 15 seconds
BVDV 15 seconds
Coronavirus 15 seconds
Hepatitis B virus 15 seconds
Hepatitis C virus 15 seconds
Herpes simplex virus 15 seconds
HIV 15 seconds
Influenza A virus 15 seconds
Vaccinia virus 15 seconds
Norovirus 60 seconds

 

 • Кратко време на експозиција
  • Ги деактивира бактериите, габичките и вирусите како што се HBV, HCV,  HIV и Corona за 60сек.
 • Содржи состојки за нега на кожата, хидратација и потхранување.
  • Дури и при честа употреба, високо-квалитетните хидратантни и потхранувачки состојки, го одржуваат нивото на хидратација и спречуваат сушење и пукање на кожата.
 • Извонредна компатабилност со кожата
  • Формулата без хлорхеџидин ја минимизира можноста од алергии и иритации на кожата.
 • Пријатен мирис на лимон
 • Био разградлив
  • Растворот е био разградлив не не делува негативно врз еко системот
 •  Тестиран според 18 Европски норми
  • Дезинфициенсот за раце ги задоволува најновите Европски стандарди за дезинфекција на раце EN 1500 и EN  12791

 

НАЧИН НА УПОТРЕБА

За хигиенска дезинфекција на раце, добро истрите ги сувите раце со 3мл течност во време од 30 сек.

За хируршка дезинфекција на раце, добро истрите ги сувите раце со 2х 5мл течност во време од 3 мин.

Product Cat

Scroll to top