Марамици за дезинфекција Dentiro

Цена: 400 ден

Најавете се за салонска цена

ЕФИКАСНО ГО УНИШТУВА КОРОНА ВИРУСОТ за САМО 30сек.

SKU: OC002 Category: Tags: , , ,

Комплетно вируцидално средство за дезинфекција на површини, без парфеми и оставање на траги.

ЕФИКАСНО ГО УНИШТУВА КОРОНА ВИРУСОТ за САМО 30сек.

 

Спектар на делување:

Bactericidal60 seconds
Antibiotic-resistant bacteria60 seconds
Tuberculocidal60 seconds
Mycobactericidal60 seconds
Yeasticidal60 seconds
Antibiotic-resistant yeasts60 seconds
Fungicidal60 seconds
Enveloped viruses30 seconds
BVDV15 seconds
Coronavirus30 seconds
Hepatitis B virus30 seconds
Hepatitis C virus15 seconds
Herpes simplex virus15 seconds
HIV30 seconds
Influenza A virus15 seconds
Vaccinia virus30 seconds
Non-enveloped viruses60 seconds
Adenovirus60 seconds
Bovine enterovirus60 seconds
Norovirus60 seconds
Poliovirus60 seconds
Rotavirus30 seconds

 

 • Убива 101 видови на микроорганизми
  • Активно делува против најрезистентните вируси како што се полиовирусите и аденовирусите
 • Активено дејство за само 60сек.
  • За брза дезинфекција на површини и објекти вклучително и неинвазивни медицински и козметички инструменти.
 • Компатабилен со повеќе од 275 видови на материјали вклучително и вештачка кожа
  • Производот е особено погоден за употреба врз чувствителни површини како што е вештачката кожа или акрилни предмети.
 • Низок процент на алкохол, помал од 50%
  • Малиот процент на алкохол значи дека безбедно може да се користи за дезинфекција на кревети и столици со тапацир од вештачка кожа
 • Не остава траги
  • Дезинфициенсот не остава никави траги и не е потребно дополнително пребришување на површините
 • БЕЗ мириси
  • Формулата без мириси ја минимизира појавата на алергиски реакции
 • Тестирано под високо органско оптоварување
  • Дезинфициенсот останува ефективен и во присуство на висока органска контаминација како на пример крв или други телесни течности.
 • Био разградлив
  • Растворот е био разградлив не не делува негативно врз еко системот
 •  Тестиран според 18 Европски норми

 

НАЧИН НА УПОТРЕБА

Пребришете ја површината која сакате да ја дезинфицирате и оставете да делува. Времето на делување според табелата. Доколку е потребно пребришете ја површината со чиста ткаенина за еднократна употреба. Да се употребува на површини кои поднесуваат алкохол.

На чувстителни површини, да се тестира производот на помал дел претходно.

Product Cat

Scroll to top