Контакт телефон: 02 3109 130

Geminis International | Beauty Supplies

Најголема Е-продавница за професионална козметика во Македонија (опрема и материјали за фризери и козметичари), наменета само за регистрирани соработници.

depilacija pod pazuvi

Раце горе! Депилација под пазуви …

Мека кожа со недели, во споредба со секојдневното бричење. Еве неколку совети …

Од #Depilève

Маж или жена, депилацијата е најдобра опција за отстранување на влакната под пазувите. Еве неколку правила за подготовка на кожата, избор на восок и нега по депилацијата:

  1. Направете нежен пилинг на кожата со Dermo Peel 
  2. Ако влакната се многу долги (повеќе од 1 цм), ишишајте ги со ножици. Можете да се консултурате со вашиот козметичар.
  3. Измијте ја областа со топла вода и сапун. Убаво исушете. Не нанесувајте дезодорант/ анти-перспирант (не е проблем и ако веќе сте нанеле, козметичарот ќе го отстрани со Dermo Balans лосион, за да ги отстрани остатоците од производот и да ја направи депилацијата побезболна).
  4. Запамтете: не внесувајте алкохол или кофеин пред депилацијата (можат да предизвикаат болна депилација и крварење).

Козметичарот ќе направи анализа на вашиот тип на кожа и ќе избере соодветен восок за вашиот тип на кожа под пазувите.

Depileve филм восоците, со силен зафат (без ленти) е мек за кожата и не предизвикуваат иритација. Благодарение на стучноста на вашиот козметичар, додека трепнете ќе се ослободите од влакната под пазувите. Држете ги рацете цврсто за време на депилацијата. Вака ќе му помогнете на козметичарот да ви направи побезболна депилација (се намалува отпорот при влечење). По депилацијата, ако има нешто останато од восокот, се отстранува со хранливо млеко за чистење со камилица. Се нанесува Folisan Серумот против враснати влакна (ги заштитува фоликулите на влакното и не дозволува развој на бактерии во коренот). По депилацијата, облечете широка памучна маица и не нанесувајте дезодорант (никако не смее да содржи алкохол). Нанесете Gold Concentrate Ампули, за успорување на растот и намалување на дебелината на влакната- ќе го продолжи времето до следната депилација.

Исклучително добри за оваа намена се нашите ФИЛМ ВОСОЦИ. Погледнете го изборот тука…

Напишете коментар

Scroll to top