Контакт телефон: 02 3109 130

Geminis International | Beauty Supplies

Најголема Е-продавница за професионална козметика во Македонија (опрема и материјали за фризери и козметичари), наменета само за регистрирани соработници.

Концентрат за дезинфекција на инструменти 2Лит.

Цена: 1,890 ден

Најавете се за салонска цена

ЕФИКАСНО ДЕЗИНФЕКЦИОНО СРЕДСТВО ЗА ИНСТРУМЕНТИ

SKU: OC005 Category: Tags: , , ,

Моќен концентрат за дезинфекција на козметички, фризерски, медицински и хируршки инструменти.

Спектар на делување:

Bactericidal 2% in 5 min.
Antibiotic-resistant bacteria 2% in 5 min.
Tuberculocidal 2% in 5 min.
Mycobactericidal 2% in 5 min.
Yeasticidal 2% in 5 min.
Antibiotic-resistant yeasts 2% in 5 min.
Enveloped viruses 2% in 5 min.
BVDV 2% in 5 min.
Coronavirus 2% in 5 min.
Hepatitis B virus 2% in 5 min.
Hepatitis C virus 2% in 5 min.
Herpes simplex virus 2% in 5 min.
HIV 2% in 5 min.
Influenza A virus 2% in 5 min.
Vaccinia virus 2% in 5 min.
Non-enveloped viruses 2% in 15 min.
Adenovirus 2% in 5 min.
Norovirus 2% in 10 min.
Poliovirus 2% in 15 min.

 

 • Убива 101 видови на микроорганизми
  • Активно делува против најрезистентните вируси како што се полиовирусите и аденовирусите
 • Комплетно вируцидално за само 15мин.
  • Активно против бактерии, микобактерии, габички како и врз капсулирани и не капсулирани вируси за само 15мин.
 • Високо концентрирана формула
  • 2 литарско пакување е доволно за раствор од 100 литри
 • Извонредна компатабилност материјалите
  • Дезинфициенсот содржи антикорозивни инхибитори кои го прават помалку корозивен од водата за легури на бакар, железо и калај за спречување на појава на р’ѓа
 • Моќен чистач
  • Додатоците на квалитетни тензиди, го прават ова средство моќен чистач. Во повеќето случаи не е потребно дополнителни чистење пред и по дезинфекцијата.
 • Погоден за употреба во ултразвучни уреди за чистење
  • Моќта дополнително се зголемува доколку користите ултразвучен уред за чистење.
 • Максимална исплатливост
  • Високата концентрација го прави овој раствор исклучително економичен.
 • Тестирано под високо органско оптоварување
  • Дезинфициенсот останува ефективен и во присуство на висока органска контаминација како на пример крв или други телесни течности.
 • Едноставна употреба
  • Капачето има маркери со потребните дози
 • БЕЗ алдехиди, феноли и хлор
  • Ги дезинфицира инструментите без потреба од претходно чистење и го намалува ризикот од инфекција
 • Био разградлив
  • Растворот е био разградлив не не делува негативно врз еко системот
 •  Тестиран според 18 Европски норми

 

НАЧИН НА УПОТРЕБА

За дезинфекција со потопување користете ја соодветната јачина на раствор.

За точно дозирање, користете го капачето (долна = 20мл, горна = 40мл)

Потопете ги инструментите целосно, внимавајќи на споевите и можноста за формирање на воздушни џепови во вдлабнатините. Оставете ги потопени според потребното време.

По дезинфекцијата, инструментите добро исплакнете ги со вода.

Заменете го растворот 2-3 пати неделно, во зависност од степенот на контаминација.

Растворот може да се користи најмногу 7 дена.

Не е компатабилен со алуминиум, галванизиран челик, полиуретан и флуорополимери.


			
Product Cat

Scroll to top