Контакт телефон: 02 3109 130

Geminis International | Beauty Supplies

Најголема Е-продавница за професионална козметика во Македонија (опрема и материјали за фризери и козметичари), наменета само за регистрирани соработници.

Акни?! Ослободете се …

Многу луѓе со акни на лицето, имаат развиено комплекс на ниска вредност за својот изглед и се чувствуваат неатрактивно! Еве го решението … 

Акните се едни од најдосадните форми на несовршена кожа, гледано од естетски аспект. #ANESI го истражуваше овој проблем, со цел да открие брз и ефективен лек. За да се излечат акните и да се спречи нивна појава, мора да ги знаеме причините. Лојните фоликули на влакното се основа за формирање на акните!

Постојат 4 основни причини за инфекција на акните:

 1. Обструкција на фоликулите: Гледано под микроскоп, може да се види абнормална кератинизација на ѕидовите на фоликулата, со што се оневозможува излегување на фоликулата на површината.
 2. Зголемено ниво на бактеријата Corune Bacterium Ancei ( C. B. A.): Нормалната микрофлора на фоликулата се состои од не-патогени бактерии на стафилокака, не-патогени микро-габи и Coryne Bacterium Acnei. Зголемената концентрација на овие бактерии, предизвикува ферментација со која се создава акна.
 3. Зголемено лачење на масните жлезди: Лачењето на овие жлезди нормално почнува во пубертетот, некогаш се случува поради стимулирани хормонални активности. Секојдневната хигиена со производите за нега на кожа, го минимизираат овој проблем.
 4. Квантитативна модификација на себумот: Зголемувањето на C.B.A провоцира ферментација на триглицеридите (ги претвoра во многу иритирачка масна киселина). Оваа иритација, создава воспалителни процеси. Денес е познато дека акните настануваат и како резултат на зголеменото лачење на тестостерон, или преосетливоста на клетките на кожата на тестостерон.
akni

Најчести видови на акни:

 • Комедоните
 • Микро-цисти
 • Себореа
 • Папули
 • Фистули
 • Папило-фистули

Дермо-корекција е третман за: 

 1. Елиминација на Бактеријата – предизвикувач на Акни
 2. Регулација на количината на Себум што го лачат масните жлезди
 3. Лечење на акнозна кожа (ги избледува лузните)

Купи Онлајн: Dermo Control СЕТ за корекција на лице

Напишете коментар

Scroll to top