Контакт телефон: 02 3109 130

Geminis International | Beauty Supplies

Најголема Е-продавница за професионална козметика во Македонија (опрема и материјали за фризери и козметичари), наменета само за регистрирани соработници.

Кој метод на отстранување на влакна е најздравиот?

Креми, бричење, машини, ласер, восок за депилација… Постојат неколку методи за отстранување на влакна

кои се развиле низ историјата. Некои нудат непосредност, други долготрајност. Но една од најважните работи што треба да ни ги понуди депилаторниот метод е несомнено грижата за нашата кожа.

Од дерматолошки аспект, за метод на депилација треба да ја почитува нашата кожа, а со тоа и на нашето здравје. Мора да се земе во предвид видот и состојбата на кожата, како и  за кој тип на влакна се работи.  Останати фактори се областа на третирање и предиспозицијата за развивање на поткожни влакна. Многу се важни правилата за хигиена, нивоата на хидратација на кожата и нејзината еластичност.

Имајќи ги предвид овие фактори, кој е најстариот и најздрав начин на отстранување на влакна?

Без сомнение, тоа се Depilève восоците за депилација.

Најздраво ги отстрануваат на влакната гледано од секој агол:

  • пред-депилаторни производи кои ја подготвуваат кожата за процесот на депилација;
  • најдобрите восоци за депилација формулирани за различни типови на кожа и влакна. Секоја од областите ќе бидат најсоодветно депилирани
  • со најновите технологии, восоците се лепат на влакната, а не на кожата
  • разните степени на температура даваат можност на депилација и на најчувствителни кожи
  • со најнапредните пост-депилаторни производи на пазарот кои ни овозможуваат нега на кожата меѓу депилациите. Со тоа се избегнуваат враснатите влакна и се забавува растот на густите влакна.
Но тоа не е сè…

Нашите восоци за еднократна употреба и шпатулите гарантираат хигиена и антисептичност во тртетманот на депилација, а нашите козметичари со најдобрите техники да го направат процесот побрз, безболен и безбеден за кожата. Покрај тоа, тие ги советуваат корисниците за најсоодветен восок за депилација според состојбата на кожата и регијата што треба да се депилира.

Ако сеуште не сте ги пробале восоците Depilève, и се депилирате со други восоци или депилаторни методи, ве охрабруваме да закажете состанок во вашиот салон и да побарате Depilève. Искуството и резултатите што ќе ги добиете со нашите депилаторни козметички третмани пријатно ќе ве изненадат: вашата кожа ќе биде помека и понежна од кога и да е.

Scroll to top