Контакт телефон: 02 3109 130

Geminis International | Beauty Supplies

Најголема Е-продавница за професионална козметика во Македонија (опрема и материјали за фризери и козметичари), наменета само за регистрирани соработници.

Средство за дезинфекција Dentiro Light 1Lit.

Цена: 850 ден

Најавете се за салонска цена

ЕФИКАСНО ГО УНИШТУВА КОРОНА ВИРУСОТ за САМО 30сек.

SKU: OC001 Категорија Ознаки: , , ,

Комплетно вируцидално средство за дезинфекција на површини, без парфеми и оставање на траги.

ЕФИКАСНО ГО УНИШТУВА КОРОНА ВИРУСОТ за САМО 30сек.

 

Спектар на делување:

Bactericidal 60 seconds
Antibiotic-resistant bacteria 60 seconds
Tuberculocidal 60 seconds
Mycobactericidal 60 seconds
Yeasticidal 60 seconds
Antibiotic-resistant yeasts 60 seconds
Fungicidal 60 seconds
Enveloped viruses 30 seconds
BVDV 15 seconds
Coronavirus 30 seconds
Hepatitis B virus 30 seconds
Hepatitis C virus 15 seconds
Herpes simplex virus 15 seconds
HIV 30 seconds
Influenza A virus 15 seconds
Vaccinia virus 30 seconds
Non-enveloped viruses 60 seconds
Adenovirus 60 seconds
Bovine enterovirus 60 seconds
Norovirus 60 seconds
Poliovirus 60 seconds
Rotavirus 30 seconds

 

 • Убива 101 видови на микроорганизми
  • Активно делува против најрезистентните вируси како што се полиовирусите и аденовирусите
 • Активено дејство за само 60сек.
  • За брза дезинфекција на површини и објекти вклучително и неинвазивни медицински и козметички инструменти.
 • Компатабилен со повеќе од 275 видови на материјали вклучително и вештачка кожа
  • Производот е особено погоден за употреба врз чувствителни површини како што е вештачката кожа или акрилни предмети.
 • Низок процент на алкохол, помал од 50%
  • Малиот процент на алкохол значи дека безбедно може да се користи за дезинфекција на кревети и столици со тапацир од вештачка кожа
 • Не остава траги
  • Дезинфициенсот не остава никави траги и не е потребно дополнително пребришување на површините
 • БЕЗ мириси
  • Формулата без мириси ја минимизира појавата на алергиски реакции
 • Тестирано под високо органско оптоварување
  • Дезинфициенсот останува ефективен и во присуство на висока органска контаминација како на пример крв или други телесни течности.
 • Био разградлив
  • Растворот е био разградлив не не делува негативно врз еко системот
 •  Тестиран според 18 Европски норми

 

НАЧИН НА УПОТРЕБА

Напрскајте ја површината која сакате да ја дезинфицирате и оставете да делува. Времето на делување според табелата. Доколку е потребно пребришете ја површината со чиста ткаенина за еднократна употреба. Да се употребува на површини кои поднесуваат алкохол.

На чувстителни површини, да се тестира производот на помал дел претходно.

Product Cat

Scroll to top