Депилација на Бремени жени … Да или не?

🚺 ПРАШАЊЕТО: ❝ Дали смеам да се депилирам додека сум бремена ❞- е многу често.

Козметичарите треба да ги следат препораките:

➊ За време на бременоста, хормоналните промени, водат до зголемен раст на влакната. Ако клиентот е во рана или доцна фаза од бременоста, проверете КОЛКУ ЧЕСТО правела депилација, пред да забремени и дали има ТОЛЕРАНЦИЈА на болка. Ако жената се плаши од болка, се избегнува депилација.

Депилацијата за време на бременоста е сосема нормална, доколку клиентот не ја доживува депилацијата како стрес.

➋ ДЕЗИНФЕКЦИЈА пред депилација: користете хигиенски восок и материјали за работа (што се фрлаат во употреба).

➌ Чувствителноста на кожата е поинтезивна за време на бременоста. Мора да бидете сигурни дека клиентот не е алергичен на состојките во восокот. Исто, многу е важно, восокот да не биде топол (препорачуваме употреба на Филм восок).

➍ Проширени вени можат да се јават како контраиндикација.

Бесплатни консултации на:
📞 076-344-436

Депилација на Бремени жени … Да или не?
Scroll to top
Сакате производи за домашна употреба?Ние ви нудиме одлични производи за сечиј вкус

Изберете си одлични  производи за домашна употреба.