DNA фитнес за кожата

Сакате ли да ви кажат дека изгледате 10 години помлади?

Знаете ли дека ANESI CELLULAR 3 е БИО-АКТИВНА козметика?

ВО ШТО СЕ РАЗЛИКУВА?

Резултатите НЕ СЕ само моментално подобрување на кожата, туку ја менува структурата и
однесувањето на клетките и кожата станува Здрава и Активна на долг рок!

Сите клетки имаат нуклеус со ДНК кој е сличен на „Биолошки Интернет“ кои ги чува податоците и
придонесува за меѓуклеточна комуникација. Кога се создава нова клетка ДНК се одмотува и се дуплицира.

ANESI CELLULAR 3 содржи био-мимикрија (клетки со меморија на млада кожа). Оваа био-мимикрија се вградува во

меморијата на клетките (липозомите) и прави старите клетки да почнат да се однесуваат како млади.

* почнуваат забрзано да работат,

*кожата се згуснува,

*брчките се измазнуваат и

*се затвораат отворените пори.

Вистински ФИТНЕС ЗА КОЖАТА што ја одржува во живот!

Нов стандард во Ant-Age третманите. CELLULAR 3 ги третира сите симптоми на
стареење на кожата: флеки, нерамна текстура, сивило, чувствителност …

Ги стимулира клетките на кожата, со внимателно избрани био-технолошки активни
состојки, во борбата против 3-те докажано главни причини што ја стареат кожата.
Дополнително, на кожата и прават инфузија на фактори за побрзо обновување.
Научниците се согласуваат дека стареењето на кожата се случува од повеќе причини.
Оттука, не е еден, туку комбинација на повеќе фактори што ја оштетуваат.

За да се спречи предвременото стареење, кожата мора да биде третирана на повеќе нивоа,
имајќи ги во предвид 3-те главни фактори за стареење:

1. Оксидативен стрес
Позната и како Теорија на слободни радикали.
Слободните радикали се всушност нестабилни молекули што секојдневно се произведуваат
и градат во нашите клетки како нус-производ на метаболизмот. Овие слободни радикали,
ја оштетуваат структурата на клетките и ја онеспособуваат клетката да работи правилно.
Создавањето на слободни радикали е директно поврзано со UV зрачењето или
стилот на живот: пушење, стрес и неизбалансирана исхрана.

2. Гликација
Оштетувањето на клетките од оксидативен стрес се одвива внатре во ќелиите, додека
Гликацијата се случува околу клетките (во колагенските влакна што ги поврзуваат клетките).
Кога постои зголемена количина на глукоза во колагенот, се врзува со протеините
внатре во колагенските влакна, ги стврднува и ги прави нееластични и тврди.
Над 40-тата, нашетот тело не е способно добро да ја регулира прекумерната количина на шеќер
во ткивата или заздравување на оштетениот колаген, што дополнително
ја зголемува штетата од Гликацијата.

3. Оштетување на DNK
DNK што се наоѓа во јадрото на клетките, ги содржи сите генетски информации кои ги
контролираат функциите на клетките, па клетките со оштетена DNK, не можат нормално
да функционираат. Оштетувањето на DNK е последица од:

Оксидативен стрес (слободни радикали);
• Прогерин (токсичен протеин што предизвикува неповратна штета
на DNK во клетките и нагло го влошува квалитетот на кожата.

Пробајте ја најновата генерација од ANESI Cellular 3, ќе го врати вашето лице назад во времето! 

Бесплатни консултации на: 076/344-426

 

DNA фитнес за кожата
Scroll to top
Сакате производи за домашна употреба?Ние ви нудиме одлични производи за сечиј вкус

Изберете си одлични  производи за домашна употреба.